Rittävling!

Touhou Sweden vill uppmuntra till kreativt skapande!

Därför tänker vi nu i februari hålla i en rittävling där alla är välkomna att delta.

Vill du vara med? Tävlingen börjar idag och pågår fram tills mars, den 21:a februari är sista inskickningsdagen. Det betyder alltså att du kan börja när du vill från idag tills den 21 februari och rita i den takt du vill. Du behöver inte ens anmäla dig innan, utan du kan bestämma om du vill vara med i tävlingen efter att du har ritat klart.

 

Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill rita mer, oavsett om du är nybörjare eller har hög erfarenhet, samt vill visa upp dina verk för andra.

 

Tävlingen kommer att ha temat “Din favoritkaraktär inom Touhou!” Det vill säga att bilden ska ha din favoritkaraktär i sig. Utöver det så är alla bilder tillåtna så länge som de följer dessa regler:

 

Bilden måste följa temat och ha något med Touhou att göra.

Du måste själv ha gjort bilden.

Bilden måste vara familjevänlig.

Bilden måste vara politiskt neutral.

 

Bilder som inte följer reglerna eller bedöms som oseriösa kommer att diskvalificeras. Om ni har några frågor så är det bara att ställa dem!

 

Så här kommer tävlingen gå till. Man skickar in sin bild till tavling@touhou.se med sitt namn (eller alias) och en titel för bilden. Från den 22:a till den 25:e så kommer bilderna att läggas upp för en första röstning. Under den första röstningen får man lägga en röst på alla de bilder man gillar! Sedan sker en andra röstning mellan den 26:e och 29:e med finalisterna från den första röstningen. Då får man bara rösta på en av bilderna. Vinnaren för tävlingen utannonseras den 1:a mars.

 

Vinnaren kommer att få sin bild delad på våran facebook- och twittersida samt så hamnar bilden i en kreativ hall of fame här på våran hemsida.

 

Hoppas det inte var allt för krångligt! Detta är något nytt vi vill prova i år och vi tror detta kan bli riktigt kul! Hör av er till oss om ni har några frågor så svarar vi så fort vi kan!