Turneringar

Vad kan föreningen erbjuda

Kontrolldon att låna (Tangentbord med mekaniska knappar eller utan, SNES USB kontrolldon och Famicon USB kontrolldon.)

Svar angående turneringarnas regler, begrepp och andra övriga frågor om spelen. Se bara till att läsa igenom detta dokument först.

På våra egna turneringar erbjuder vi även priser.

Allmän informartion

Seeding

Seeding är en tillfällig ranking som spelare eller lag ges. Denna ranking baseras på tidigare turneringsresultat. Denna seeding görs i challonge som är vårt medium för turneringsupplägg och där vi rapporterar resultat till matcher. Besök vårt challonge-konto för att se våra turneringar: http://challonge.com/users/touhou_sweden

Profiler

I vissa Touhou fightingspel finns det något som kallas profiler vilket är en sorts config fil för dig som spelare. Beroende på spel behöver du justera en kortlek, samling special-moves eller bara fixa så att dina knappar är detsamma inför varje match efter att ha valt din egen profil. Vi brukar erbjuda tid för dig som spelare att inför varje turnering, skapa en profil som vi sedan lägger ut på alla turneringsdatorer så att du har den där. Vi önskar att profiler skapas innan turneringens start. Antingen på plats, eller att du skickar en profil till oss i förväg. Vid tekniska problem under matcher hjälper vi gärna till så prata med någon av de turneringsansvariga på plats så gör vi så gott vi kan.

Termer